Certificat
ISO 9001:2015
Certificat
ISO 14001:2015
Certificat
ISO 45001 : 2018
СЕРТИФИКАТИ

Пловдив стана побратим на Шънджън, най-бързо развиващият се китайски град

Пловдив стана побратим на Шънджън, най-бързо развиващият се китайски град

Председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов и Цин Ксу, кмет на азиатския мегаполис размениха меморандум за побратимяване между Пловдив и Шънджън.

Меморандум за побратимяване между Пловдив и Шънджън размениха вчера, 17 ноември 2013 г., в Шънджън, Китай, председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов и Цин Ксу, кмет на азиатския мегаполис. В залата на тържествената церемония бяха подредени огромни фотоси на пловдивски забележителности. Арх. Николов подари на китайския кмет картина, изобразяваща знакови места от Града под тепетата.

В 5-звездния хотел Shangri-la /Шангри-Ла/ общината на Шънджън сключи международно партньорство с още 5 града – Анкара (Турция), Атина (Гърция), Сува (Фиджи), Бишкек (Киргизстан) и Корк (Ирландия).

Кметовете и председатели на Общински съвети на вече побратимените с Шънджън градове Хюстън, Познан, Барселона, Самара аплодираха новите побратими.

„Днешното събитие е част от стратегията на Китай за отваряне на икономиката към света. Това е голям шанс за Пловдив за коопериране в различни области – икономика, култура, туризъм, селско стопанство, образование“, коментира от Шънджън арх. Илко Николов.

Председателят на Общински съвет – Пловдив е почетен гост на Hi-Tech панаира, който се провежда в момента в най-бързо развиващия се китайски град, обявиха на церемонията при откриването на изложението домакините. Пловдивска бизнес делегация, водена от Ангел Христозов, председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие, ще се срещне с различни компании. В делегацията са включени представители на „Роза Импекс“,  „Хелиос Метал Център“, „Юпитер Холдинг“ и „Сиенит Холдинг“. Срещите се осъществяват с помощта на Китайския  съвет за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шънджън, с който нашата Асоциация сключи Меморандум за разбирателство и сътрудничество през лятото.

ЗА ШЪНДЖЪН

Шънджън, разположен на източния бряг на Перлената река, е красив крайбрежен град в Южен Китай. Там през 1980 г. е основана първата специална икономическа зона. През последните три десетилетия Шънджън се развива от малък град близо до Южнокитайско море в съвременен мегаполис с население над 10 милиона, просперираща икономика и красива природа. В града са създадени световни чудеса на индустриализацията, урбанизацията и модернизацията. Той е показателен пример за реформите в Китай и отварянето на страната, както и за напредъка в модернизацията.

Като „Столица на дизайна” Шънджън е един от основните градове в развитието на съвременния дизайн в Китай. През 2010 г. „Ню Йорк Таймс“ определя града като една от 31 забележителни туристически дестинации.

(c) Aspekti.info | Източник: http://www.aspekti.info/bg/news/i/2466-plovdiv-stana-pobratim-na-shandzhan-nay-barzo-razvivashtiyat-se-kitayski-grad/#ixzz4mmg0QEKz

Follow us: Aspekti.info on Facebook

Leave a Reply